SFFR 2021: volg het laatste nieuws en updates via onze social media!

SFFR Best Shorts

SFFR BEST SHORTS

28 oktober 2020 | 18.00 uur | zaal 1 | UITVERKOCHT
> Filmvertoningen: Ascona, Nefta Football ClubLearning to skateboard in a warzone (if you’re a girl)
> Met voorfilm 4 x 1-minuut

Ascona (15′) van Julius Dommer

Ascona toont een plaats die uit het verleden lijkt te zijn gevallen, die sinds de jaren vijftig niet meer is veranderd maar nog steeds bestaat. Een midgetgolf baan wordt een analogie voor sociale analyse. Ascona toont protagonisten die met droge humor het ontstaan en de moeilijkheden van de baan en de sport, van recreatief tot professioneel, beschrijven. Ascona weerspiegelt het gesprek van de jaren vijftig en geeft een dwarsdoorsnede van de samenleving.

Nefta Football Club (17′) van Yves Piat

In het zuiden van Tunesië botsen twee voetbal-minded broers op een ezel die in het midden van de woestijn aan de grens van Algerije staat. Vreemd genoeg draagt ​​het dier een koptelefoon over zijn oren.

Learning to skateboard in a warzone (if you’re a girl) (39′) van Carol Dysinger

In Afghanistan kunnen veel jonge meisjes niet aan sport doen. Culturele en religieuze normen, samen met andere factoren zoals bezorgdheid over de veiligheid en jaren van oorlogvoering, hebben geleid tot beperkte sport- en recreatieve mogelijkheden voor vrouwen en meisjes, vooral degenen die uit arme buurten komen. Maar er is een nieuwe generatie Afghaanse meisjes die geloven dat ze alles kunnen. Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl) vertelt het verhaal van jonge Afghaanse meisjes die leren lezen, schrijven en skateboarden in Kabul.