SFFR 2021: volg het laatste nieuws en updates via onze social media!

SFFR 2020

Na de laatste vertoningen en Q&A’s van Sport Film Festival Rotterdam 2020 was er één algemene conclusie: de compacte versie van dit festival had alleen maar winnaars!

Op de eerste avond werd de openingsfilm Amore Infinito van Boudewijn van Eijck, een beginnend filmmaker op 57-jarige leeftijd, vertoond tijdens vier uitverkochte vertoningen met de korte films Mountain Pains van Arjan Smilde, Cinglés du Mont Ventoux van Philip Fountain en Chosen van Mark Redan. Kampala Cycling Couriers van Jamillah van der Hulst voltooide de eerste avond in bioscoop LantarenVenster op de prachtige Wilhelminapier in Rotterdam.

De tweede en laatste avond van Sport Film Festival Rotterdam 2020 bestond uit korte films van Rotterdamse, Nederlandse en internationale filmmakers. De SFFR Best Shorts screening omvatte onder meer de 2020 Oscar-winnaar Learning to Skateboard in a Warzone (if you’re a girl) van Carol Dysinger en de 2020 Oscar-genomineerde Nefta Football Club van Yves Piat. Ook de drie genomineerde films van de Rotterdam Sport Film Award en de zes films van de SFFR Best Dutch Shorts screening werden met veel enthousiasme ontvangen door het publiek.

Sport Film Festival Rotterdam 2020 heeft ons laten zien dat het mogelijk is om in Corona-tijd met succes een filmfestival te organiseren. Daarom zijn we als nooit tevoren gemotiveerd om de 7e editie van het festival in 2021 te organiseren met meer films, meer online activiteiten en meer randprogrammering.

Dank aan alle filmmakers, publiek, vrijwilligers, sponsors en partners voor jullie voortdurende steun en waardevolle bijdragen aan ons festival. We zien je graag volgend jaar op Sport Film Festival Rotterdam 2021!