SFFR 2021: volg het laatste nieuws en updates via onze social media!

Awards

Tijdens Sport Film Festival Rotterdam 2021 worden films en filmmakers bekroond met de internationale juryprijzen, de Rotterdam Sport Film Award en de SFFR Publieksprijs. Ook wordt de FICTS Guirlande d’Honneur uitgereikt aan een verdienstelijke sportjournalist.

Internationale juryprijzen

Een gerenommeerde internationale jury benoemt de winnaars van de juryprijzen. De winnaars worden tijdens het festival bekend gemaakt. De Juryprijzen voor Beste Lange Sportfilm, Beste World Cinema en Beste Korte Sportfilm worden uitgereikt aan de producenten van de winnende films, de Juryprijs voor Beste Regisseur aan de winnende regisseur en de Juryprijs voor Beste Cinematografie aan de winnende cameraman. De ontvangers van de Sport & Maatschappij Award en de Speciale Juryprijs worden per uitreiking bepaald.

Internationale jury

Sean Cisterna (CAN), IMDb
Yves Piat (FRA), IMDb
Jamillah van der Hulst (NED), IMDb

Juryprijzen, nominaties & winnaars

Juryprijs voor Beste Lange Film
Juryprijs voor Beste Korte Film
Juryprijs voor Beste Wereld Cinema
Juryprijs voor Beste Regisseur
Juryprijs voor Beste Cinematografie
Sport & Maatschappij Film Award
Speciale Juryprijs

De nominaties worden in aanloop naar het festival bekend gemaakt.

De jury kan ook Special Mentions geven aan filmproducties en filmmakers die geen prijs gewonnen hebben maar wel zijn opgevallen.

Rotterdam Sport Film Award

Een vakkundige jury met vertegenwoordigers uit de film- en sportwereld benoemt de winnaar van de Rotterdam Sport Film Award. De prijs wordt tijdens een feestelijke vertoning van de genomineerde films tijdens het festival uitgereikt aan de producent(en) van de winnende film.

Jury

Hans Groenendijk (juryvoorzitter), filmregisseur, producent, eigenaar van Groener Gras Filmproducties & organisator 48 Hour Film Project Rotterdam
Davidson Rodrigues, coördinator externe producties bij OPEN Rotterdam
Lisette Eijgelsheim, projectmanager marketing bij Rotterdam Topsport
Jack Westerlaken, filmmaker & winnaar Rotterdam Sport Film Award 2020

Rotterdam Sport Film Award

De nominaties worden geselecteerd uit de inschrijvingen voor de Sportfilm Call en in aanloop naar het festival bekend gemaakt.

SFFR Publieksprijs

Alle films die deel uitmaken van de officiële selectie van Sport Film Festival Rotterdam 2021 komen in aanmerking voor de SFFR Publieksprijs. Bezoekers van het festival kunnen na afloop van elke vertoning hun stem uitbrengen. De prijswinnaar wordt op de slotavond van het festival bekendgemaakt, waarna de prijs wordt uitgereikt aan de producent van de winnende film.

FICTS Guirlande d’Honneur

De FICTS Guirlande d’Honneur wordt uitgereikt aan een sportjournalist met uitzonderlijke verdienste voor het verspreiden van de culturele en ethische waarden van sport.

Een overzicht van de bekroonde sportjournalisten:
Wilfried de Jong (2019)