SFFR 2021: volg het laatste nieuws en updates via onze social media!

Rotterdam Topsport

Rotterdam Topsport is de ‘founding father’ van Sport Film Festival Rotterdam. In 2015 organiseerde Rotterdam Topsport, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum, met succes de eerste editie van Sport Film Festival Rotterdam. In de jaren daarop bleef Rotterdam Topsport, in samenwerking met partners, verantwoordelijk voor de organisatie van het festival.

Eind 2019 werd de organisatie overgedragen aan Stichting Sportfilm Promotie, waardoor Rotterdam Topsport zich weer op haar kernactiviteiten kon richten, in de prettige wetenschap dat de organisatie van het festival op lange termijn in goede handen terecht was gekomen.

Rotterdam Topsport richt zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het ondersteunen van topsportverenigingen, het laten realiseren van topsportaccommodaties en talentencentra én het creëren van de beste omstandigheden voor talenten om te kunnen presteren. Rotterdam Topsport maakt nadrukkelijk keuzes voor bepaalde sporten en evenementen die aansluiten bij het DNA van Rotterdam. Werelds, grensverleggend en no-nonsense. Dat is Rotterdam en dát is Rotterdam Topsport.

v.l.n.r.: Peter Blangé (Rotterdam Topsport), Rik Westera en Ronald Blom (Sport Film Festival Rotterdam)

Sport Film festival Rotterdam en Rotterdam Topsport tekenden in februari 2020 een 3-jarige overeenkomst. Met deze verbintenis kan het Sport Film Festival Rotterdam de komende jaren rekenen op de ondersteuning van Rotterdam Topsport, onder meer in de inhoudelijke programmering en ook bij de aansluiting met de Rotterdamse topsportwereld.

Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport:
“Het Sport Film festival Rotterdam behoort wereldwijd tot de beste filmfestivals op sportgebied. Jaarlijks weten duizenden bezoekers de weg naar dit evenement te vinden. De grote diversiteit in programmering maakt het voor elke sportliefhebber een must om naartoe te gaan. We kijken dan ook met plezier uit naar de samenwerking bij de komende drie edities.”

Ronald Blom, bestuurslid Sport Film Festival Rotterdam:
“De samenwerking met Rotterdam Topsport is van cruciaal belang voor het bestaan en de kwaliteit van het Sport Film Festival Rotterdam. Zo kunnen we een aansprekende Olympische programmering realiseren, netwerken in de stad Rotterdam verbinden aan het festival en topsporters en experts inhoudelijke bijdragen laten leveren.”