SFFR 2021: volg het laatste nieuws en updates via onze social media!

Le Ride

SPECIAL SCREENING - SPORT FILM FESTIVAL ROTTERDAM - 2020-2

OFFICIAL SELECTION

USA-FRA-NZL | 2019 (NED) | 90′

Regisseur: Phil Keoghan

Producent: Phil Keoghan & Louise Keoghan

Productiehuis: No Opportunity Wasted

Distributeur Benelux: Pink Moon

In 1928 nam een ​​klein, ondergeschikt en ongetest team uit Nieuw-Zeeland en Australië deel aan de Tour de France. Deze moedige underdogs werden het eerste Engels-sprekende team dat deelnam aan de Tour de France en zij namen het op tegen de beste renners van Europa.

Racen met een viermansteam tegen teams van tien, de inzending van de Nieuw-Zeelanders en Australiërs werd door velen als een grap beschouwd. Een Franse journalist noemde hun poging “niets minder dan moord”, met dagen die soms langer dan 20 uur duurden. 168 renners begonnen in 1928 aan de meer dan 5.500 kilometer lange race en slechts 41 van hen wisten de finish te halen.

Verrassend genoeg is dit opmerkelijke verhaal over de prestaties van deze dappere atleten tot nu toe nooit op film verteld. Phil Keoghan, TV-persoonlijkheid, avonturier en fietsliefhebber, probeert de route van de Tour de France uit 1928 na te rijden en de geschiedenis tot leven te brengen. Hij en zijn teamgenoot rijden daarbij op de vintage racefietsen uit die tijd en volgen het oorspronkelijke routeschema met 22 fietsdagen en gemiddeld 240 kilometer per dag.