Het Sport Film Festival Rotterdam 2020 is geannuleerd. Volg onze social media voor het laatste nieuws.

Awards

Tijdens het Sport Film Festival Rotterdam worden films en filmmakers bekroond met internationale juryprijzen, de Rotterdam Sport Film Award en de SFFR Publieksprijs. Daarnaast worden er jaarlijks prijzen uitgereikt aan een sportjournalist en Olympische kampioenen.

Internationale juryprijzen

De films die geselecteerd zijn in de competitie voor Lange Sportfilms en de competitie voor Korte Sportfilms dingen mee naar de volgende juryprijzen:

Juryprijs voor Beste Lange Film

Juryprijs voor Beste World Cinema

Juryprijs voor Beste Korte Film

Juryprijs voor Beste Regisseur

Juryprijs voor Beste Cinematografie

Sport & Maatschappij Award

Speciale Juryprijs

Een internationale jury benoemt de winnaars van de prijzen. De winnaars van de internationale prijzen worden tijdens de openingsavond van het festival bekendgemaakt. De Juryprijzen voor Beste Lange Sportfilm, Beste World Cinema en Beste Korte Sportfilm worden uitgereikt aan de producenten van de winnende films, de Juryprijs voor Beste Regisseur aan de winnende regisseur en de Juryprijs voor Beste Cinematografie aan de winnende cameraman. De ontvangers van de Sport & Maatschappij Award en de Speciale Juryprijs worden per uitreiking bepaald.

Internationale jury

Ben Holman, UK
Mario Melchiot, USA
Jamillah van der Hulst, NL

Rotterdam Sport Film Award

De films die geselecteerd zijn in de competitie voor Rotterdamse sportfilms dingen mee naar de Rotterdam Sport Film Award. Een jury met vertegenwoordigers uit de film- en sportwereld benoemt de winnaar van deze prijs.

De Rotterdam Sport Film Award wordt uitgereikt aan de producent(en) van de winnende film. De winnaar van de Rotterdam Sport Film Award ontvangt naast een mooie award ook een geldprijs van 1500 euro.

Jury

Hans Groenendijk (voorzitter)
Marhinde Verkerk
Davidson Rodrigues
Lisette Eijgelsheim
Jamillah van der Hulst

SFFR Publieksprijs

Alle films die deel uitmaken van de officiële selectie voor het Sport Film Festival Rotterdam komen in aanmerking voor de SFFR Publieksprijs. Bezoekers van het festival kunnen na afloop van elke vertoning hun stem uitbrengen. De prijswinnaar wordt op de slotavond van het festival bekendgemaakt, waarna de prijs wordt uitgereikt aan de producent van de winnende film.

FICTS Guirlande d’Honneur

De Guirlande d’Honneur wordt uitgereikt aan een sportjournalist met uitzonderlijke verdienste voor het verspreiden van de culturele en ethische waarden van sport.

FICTS Medallion d’Honneur

De FICTS Medallion d’Honneur wordt uitgereikt aan Olympische kampioenen uit heden en verleden.